Hogyan készül, a mézes madzag?
Hogyan készül a mézes madzag? Írta:Makai Attila
2018-10-29
A mézes madzag hozzávalói 3 személyre: Hozzávalók: 3 méter hosszú madzag, kevés méz, 1 ív zsírpapír, 3db szemeteszsák, 2 nyugtató tabletta, víz, szappan, törülköző.
Elkészítés: A madzagot (vidékiesen spárga, spagóca, gatyamadzag) elővesszük, és nyújtófára téve, egyforma nagyságúra vágjuk. Majd lapos tányérra téve, a hűtőbe betesszük pihenni. 30 perc pihenés után, a hűtőből kivesszük a tányért és tartalmát, majd kevés mézet ráöntünk, a madzagra. Hosszasan nézzük, hogy a madzagot ellepje a méz. két szemeteszsákot a kezünkre húzva (ínyencek, gumikesztyűvel is csinálhatják) egyesével kivesszük, a tányérból, és a madzagok egyik végére csomót kötünk. és máris kész a mézes madzag gazdagon. Rutinosak, estére készítik el, ezt a pompázatos eszközt, mert ilyenkor, az emberek, már fekvő helyzetben vannak, és könnyebben lehet az orruk előtt „huzigatni”. A huzigatás gyorsasága és iránya, egyedi ízlés szerint művelhető. Ne csodálkozzunk, hogy a huzigatás hatására, az alany feje megmozdul, esetleg az orra követi a madzagot.
Amikor készen vagyunk a művelettel, vizet, szappant teszünk egy kis tálba és a törülköző segítségével, feltakarítjuk a lecsöpögő mézet. Ha minden folt fel lett takarítva, akkor a megmaradt szemeteszsákba a törülközőt bedobjuk, mellé dobjuk a madzagokat, a mézet, a tányért és az ív zsírpapírt. Kézmosás után, a 2 nyugtatót bevesszük, és sok folyadékkal lenyeljük, majd a kényszerzubbonyt felvéve, lefekszünk aludni.